Blog Layout

BankID på Mobil fases ut - hva nå?

Simon Wengstrøm • aug. 31, 2022

I løpet av høsten 2022 forsvant muligheten for å aktivere BankID på Mobil.


Hvis du allerede har dette aktivert, kan det likevel brukes en stund til.

BankID på Mobil har eksistert siden 2009, men nå nærmer det seg altså slutten. Funksjonen blir gradvis erstattet av BankID-appen, som har samme funksjonalitet som kodebrikken.


Dette betyr at du også kan signere dokumenter med appen. Merk at det ikke skjer noen endringer med kodebrikken. De aller fleste norske banker støtter appen, her finner du en oversikt.


Du kan laste ned appen her for iOS eller Android. Følgende banker har laget sine egne alternativ til appen:

 

Hvilken betydning har dette for bruk av Styreplan?

Foreløpig har dette ingen betydning for prosessene i Styreplan - både innlogging og dokumentsignering vil fortsette å fungere slik de gjør i dag, inkludert bruk av BankID på Mobil.


Det er nok likevel lurt å innstille seg på at BankID på Mobil er på vei ut for oss alle. Disse to situasjonene vil gjøre BankID på Mobil utilgjengelig for deg:


  • Du bytter mobiltelefon/SIM-kort/operatør

  • BankID stenger BankID på Mobil for alle


BankID har enda ikke har offentliggjort planer for sistnevnte, så dette ligger sannsynligvis en stund inn i fremtiden. Første punkt, derimot, vil nok være aktuelt for mange de neste månedene.


Når din BankID på Mobil deaktiveres, forsvinner også muligheten til å benytte denne i Styreplan. I praksis vil det si at ditt BankID-vindu går fra å se slik ut:

Til å se slik ut:

Ingen voldsom visuell endring, akkurat - men det kan altså være lurt å laste ned appen først som sist, så slipper du å måtte tenke på å aktivere den senere.


Nedlasting og aktivering av appen hindrer ikke normal bruk av BankID på Mobil.

Hvordan aktivere BankID-appen?

Hentet fra BankIDs egne nettsider


  • Last ned BankID-appen - Fra App Store eller Play Store (krever iOS 12/Android 6 eller nyere)

  • Aktiver appen - Du velger selv om du vil aktivere med BankID eller BankID på mobil, og i noen banker kan du også aktivere med koder på sms og e-post. Se hvilke banker her

  • Tillat varslinger - Dersom du tillater varslinger, blir det enklere når du bruker BankIDHvordan bruke BankID-appen?

  1. Velg BankID, ikke BankID på mobil 
  2. Velg BankID-app som metode 
  3. Godkjenn varsel på telefonen (trykk og hold fingeren på varselet, så kan du ofte godkjenne derfra uten å åpne appen)
  4. Skriv inn BankID-passordet


Del denne artikkelen:

a person is typing on a laptop with a pen in front of them
Av Simon Wengstrøm 14 May, 2024
Dette kapittelet av Styresekretærens styrebok er først og fremst skrevet for deg som er styresekretær og daglig leder. Grunnen til at vi spesifiserer dette, er at det er daglig leders ansvar å sørge for at styrets beslutninger følges opp ( aksjeloven §6-13 – 6-15 ).
Av Simon Wengstrøm 30 Jan, 2024
Kommunikasjon er grunnmuren i en fungerende styreorganisasjon – både innad i styret, og mellom styret og organisasjonsledelsen. Som styresekretær har du en nøkkelrolle både som tilrettelegger og katalysator for at denne kommunikasjonen flyter godt.
Av Simon Wengstrøm 16 Jan, 2024
Hvordan jobber du mest mulig effektivt med protokollen? Hvorfor er det viktig å ha en struktur på både protokoller og andre styredokumenter, og hvordan oppbevarer du dokumenter trygt og sikkert?
Flere artikler
Share by: