Personvern på styreplan.no

Oppdatert 15.03.2019

Nettstedet styreplan.no samler inn informasjon om besøkende ved hjelp av informasjonskapsler (cookies). Du kan lese mer om informasjonskapsler hos datatilsynet.

Behandler av opplysningene som samles inn er Systemfabrikken AS.

Ønsker du informasjon om behandling av personopplysninger i verktøyet Styreplan og ikke på hjemmesidene henviser vi våre avtalevilkår og databehandleravtale.

På de neste punktene har vi beskrevet nærmere hva vi samler inn og hvorfor.

Google Analytics

For å kartlegge antall besøkende, besøksmønster og mer bruker styreplan.no webanalysesystemet Google Analytics.

Ved besøk på styreplan.no vil Google Analytics angi en informasjonskapsel i nettleseren din.

Informasjonskapselen inneholder en unik id som identifiserer nettleseren din og ikke deg som individ.

Informasjonen som samles inn vil blant annet være:

 • hvilken side du besøker

 • hvilken side du kom fra (inngang til styreplan.no, f.eks. om du klikket på oss fra et Google søk så vil Google være oppført som refererende side).

 • hvilken nettleserversjon du har

Vi har ikke tilgang til din IP-adresse.

Du kan lese mer om hvordan Google Analytics virker og hva som samles inn her. Det er også mulig å skru av (Opt out) av Google Analytics om du skulle ønske det.

Crisp

Chatboblen du finner på hjemmesidene våre leveres av Crisp. Du kan lese mer om hvilken informasjon Crisp samler inn og hvordan den brukes på Crisp sine hjemmesider og i deres artikkel om GDPR.

Hotjar

For å hjelpe oss å forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt, registrerer Hotjar besøkendes økter. Hotjarskriptet er en websocket-tilkobling som sender følgende informasjon til Hotjars servere:

 • HTML-endringer som skjer mens den besøkende bruker sidene våre

 • Musebevegelser

 • Museklikk

 • Scrollebevegelser

 • Tastetrykk for hvitlistede handlinger

 • Statistikk for om visningsstørrelsen for nettleser endres


Hver hendelse som spores, lagres i Hotjars sky-database ved hjelp av et tidsstempel som senere brukes til å spille av hendelsene i sekvensiell rekkefølge. Ingen sensitive informasjon eller brukerinformasjon hentes eller lagres.

Serverlogg

Når du besøker sider på styreplan.no vil det generere innslag i serverloggen. Dette er en logg over alle forespørseler nettlesere og våre apper gjør mot serveren for styreplan.no.

Informasjonen som samles inn her vil være:

 • tidspunkt for forespørsel

 • IP-adressen forespørselen ble gjort fra

 • UA-strengen til nettleseren (nettlesernavn og versjon).

 • hvilken URL du forespurt, enten i nettleser eller i app

Hva bruker vi informasjonen til

Informasjonen vi samler inn bruker vi for å forbedre innholdet og den tekniske løsningen på styreplan.no.

Eksempler på bruk av analyseverktøyet Google Analytics kan være at vi ser at mange besøkende benytter en nettleser vi ikke har testet mot. Da kan vi teste og eventuelt utbedre publiseringsløsningen i forhold til denne. Vi kan også bruke analyseverktøyet til å finne sider som er lite besøkt og enten fjerne eller forbedre innholdet på disse.

Serverloggen bruker vi både for å ha en historisk logg over forespørseler som er gjort og for å kunne ha en oversikt i sanntid over forespørselene som gjøres og på den måten fange opp om vi f.eks. får en plutselig økning i trafikk som kan tyde på sidene blir utsatt for tjenestenektangrep.